آخرین اخبار
کد مطلب: 103090
کارنامه 8 ماهه توليد ايران خودرو و سايپا
تاریخ انتشار : 1394/08/25 19:08:41
نمایش : 2914
رصد سهام گروه خودرو در بورس پس از اجراي طرح تسهيلات 25 ميليون توماني نشان از آن دارد که با وجود فروش محصولات دو خودروساز در بازار فيزيکي، سهام اين شرکت‌ها با استقبال روبه‌برو نشدند.
به گزارش  سلام لردگان؛‌ به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان ،  در حالي اجراي طرح 25 ميليون توماني پنج روزه انبار خودروسازان را خالي کرد که برخي از کارشناسان بر اين باور هستند که استقبال مردم در بازار خودرو حاکي از آن است که بالاخره ثابت شد مردم قدرت خريد ندارند. زيرا به محض ايجاد قدرت خريد و امکان خريد به صورت قسطي کمي توانستند دلخوري‌شان را از بازار کنار بگذارند. اما پس از اينکه بانک مرکزي وارد عمل شد و مهلت وام خريد خودرو به دليل پيدا شدن تقاضا براي 100 هزار دستگاه خودرو انباري خودروسازان پايان يافت، بايد ديد چه سرنوشتي براي صنعت خودرو در انتظار است؟
 
در ادامه تحليلي در خصوص وضعيت فروش و توليد ايران خودرو و سايپا که حسين غياثي، مدير سبد شرکت سبدگردان الماس در اختيار اقتصادنيوز قرار داده است را مي‌خوانيد:

ايران خودرو از لحاظ توليد شروع خوبي را از همان ابتداي سال در برنامه‎ي خود داشت که در سه ماهه‎ي اول با وجود از رده خارج کردن خط توليد گروه پيکان، افزايش 8 درصدي را تجربه کرد. اما در قسمت فروش با کاهش تقاضا همراه شده بود و توانست نزديک به 72 درصد محصولات خود را بفروش برساند (قبل از شروع کمپين نخريدن خودرو) که در دوره‎ي مشابه سال قبل هر آنچه را که توليد کرده بود، فروخت. زماني که شرکت اطلاعات 6 ماهه خود را روانه‎ي بازار کرد آمارها نشان‎دهنده‎ي اين نکته بود که با وجود تشکيل کمپين، تعداد خودروي فروخته شده در سه ماهه‎ي دوم بيشتر از سه ماهه‎ي اول بوده است. و در آخر حدود 60 هزار خودرو در انبارهاي خود داشت.

شرکت سايپا نيز دقيقا همين شرايط را داشت و توليد سه ماهه اول را بخوبي انجام داد ولي در فروش نسبت به دوره‎ي مشابه قبل با کاهش 18 درصدي همراه بود. همچنين فروش شرکت در سه ماهه‎ي دوم 25 درصد بيشتر از سه ماهه‎ي اول بوده است.

کاهش خريد خودرو از همان ابتداي سال گريبان شرکت‎هاي خودروساز را گرفته بود و به افزايش توليد آنها هيچ واکنشي نشان نداد. مي‎توان علت اصلي نخريدن خودرو را کاهش قدرت خريد مردم دانست که سياست‎ها و فضاي رکودي حاکم بر جامعه دال بر آن هستند.

با توجه به شرايط موجود دولت تصميم به اعمال بسته‎ي خروج از رکود مي‎گيرد تا طرف تقاضا را تقويت نمايد. اين اقدام از طريق اعطاي تسهيلات بلندمدت با نرخ بهره‎ي پايين انجام گرفت و تسهيلاتي براي دو گروه کالا و خودرو اختصاص يافت. بيشتر از 6 روز از شروع طرح نگذشته بود که سقف اعطاي تسهيلات بابت خريد خودرو پر شده و تسهيلات درنظر گرفته شده به اتمام رسيد. برنامه‎ اعطاي تسهيلات براي 110 هزار دستگاه بود که بيشتر از اين تعداد متقاضي براي خريد خودرو وجود داشت. جلساتي مبني بر افزايش سقف تسهيلات تا 300 هزار دستگاه هم به نتيجه‎اي نرسيد و فعلا پرونده‎ي اين وام‎ها در روز 24 آبان ماه بسته شد. در زير خلاصه‌اي از وضعيت شرکت‌هاي خودروساز پس از انجام اين طرح بيان مي‎شود.

گروه ايران‎خودرو
بيشترين تقاضا مربوط به خودرو پژو 405 با حدود 18 هزار دستگاه مي‎باشد. با توجه به اين حجم فروش و مبلغ وام مشخص براي هر خودرو ميزان اعطاي تسهيلات بانک مرکزي حدود 1161 ميليارد تومان براي محصولات اين شرکت مي‎باشد. شرکت ايران خودرو توانست با فروش اين تعداد خودرو درآمدي معادل 1492 ميليارد تومان کسب کند.

لازم به ذکر است 2 درصد تفاوت بهره متعلق به نمايندگي‎هاي شرکت ايران‎خودرو است.
 
همانطور که مشاهده مي‎شود، فروش طي 6 ماهه همراه با 48 هزار دستگاه جديد، جمعا 52 درصد تعداد فروش بودجه را پوشش مي‎دهند. به عبارت ديگر در حال حاضر شرکت فقط کسري تعداد فروش در شش ماهه خود را جبران نموده است و بايد همين مقدار را در 6 ماهه دوم بفروشد تا به برنامه‎ي تعدادي خود که 510 هزار دستگاه است، دست پيدا کند. اما نکته‎اي که وجود دارد زمان دريافت وجه حاصل از فروش خودروها مي‎باشد. 20 درصد اين مبلع معادل 298 ميليارد تومان در زمان ثبت‎نام از متقاضيان دريافت شده و مابقي از بانک عامل دريافت مي‎شود. با اين فرض که تمام وجوه در سال 94 به شرکت پرداخت گردد، جمعا 10 درصد کل فروش بودجه را پوشش مي‎دهد. با توجه به اين شرايط اگر معادل همين مقدار در شش ماه دوم فروخته شود شرکت به برنامه‎ي خود که رسيدن به سود 58 ريالي براي هر سهم است خواهد رسيد. با فروش 48 هزار دستگاهي موجودي انبار شرکت هنوز خالي نشده و در انبارهايش خودرو دارد.

گروه سايپا
وضعيت گروه سايپا از لحاظ فروش کمي بهتر از ايران‎خودرو است. با توجه به آمار ارايه شده، شرکت حدود 62 هزار دستگاه بفروش رسانده است که موجودي انبار آن در پايان 6 ماهه حدود 50 هزار دستگاه بوده است. با توجه به اين حجم فروش و مبلغ وام مشخص براي هر خودرو ميزان اعطاي تسهيلات بانک مرکزي حدود 1192 ميليارد تومان براي محصولات اين شرکت مي‎باشد. شرکت توانست با فروش اين تعداد خودرو درآمدي معادل 1603 ميليارد تومان کسب کند.

لازم به ذکر است 2 درصد تفاوت بهره متعلق به نمايندگي‎هاي شرکت سايپا است.
 
همانطور که مشاهده مي‎شود، فروش طي 6 ماهه همراه با 62 هزار دستگاه جديد، جمعا معادل 52 درصد تعداد فروش خودرو در بودجه شرکت، پوشش داده مي‎شود (همانند ايران‎خودرو) و کمبود فروش 6 ماهه اول خود را جبران مي‎کند و بايد همين مقدار را در 6 ماهه دوم خود بفروشد تا به برنامه‎ تعدادي خود که 363 هزار دستگاه است، دست پيدا کند. درآمد حاصل از فروش معادل 21 درصد کل بودجه 94 است و پيش‎دريافت‎ها 4 درصد فروش بودجه را پوشش مي‎دهد.

با اين حال فروش اقساطي خودرو براي شرکت سايپا شرايط بهتري را فراهم نمود. همچنين دوشرکت توانستند تا حدودي عقب‎افتادگي از عمليات خود را جبران کنند و اگر بخواهيم در سطح سودآوري شرکت‎ها نگاهي به اين طرح بيندازيم، تغيير مثبتي در پيش‎بيني شرکت‎ها از لحاظ سودآوري نخواهيم ديد. بنابراين با وجود فروش محصولات اين شرکت‎ها در بازار فيزيکي، سهام آنها با استقبال مواجه نشدند و سهام خودرويي روي خوشي به اين تسهيلات 25 ميليون توماني نشان ندادند.
منبع:اقتصادنيوز
انتهاي پيام/ 
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس